Certificate Rezidență Fiscală: Facebook, Twitter, LinkedIn, Bing Ads/Microsoft, Amazon, Mail Chimp, Fotolia, Atlassian și Google Ads

Durata citire articol - 2 min.

Ce este certificatul de rezidență fiscală?

Certificatul de rezidență fiscală este un document necesar pentru a beneficia de aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri și de a respecta reglementările fiscale locale.

Acest certificat este cerut de către departamentul contabil în scopul de a stabili tipul de impozitare pentru o achiziție făcută (de produs sau serviciu) dintr-o țară care nu este membră a Uniunii Europene.

Care este rolul certificatului de rezidență fiscală?

Pentru aplicarea tratatelor românești de prevenire a dublei impuneri, plătitorul nerezident trebuie să furnizeze plătitorului de venit certificatul de rezidență fiscală. Acest document trebuie să fie eliberat de autoritățile competente din țara de reședință.

Un certificat de rezidență fiscală din România furnizează informațiile necesare care dovedesc faptul că nerezidenții în cauză sunt rezidenți ai statelor implicate în convenții de prevenire dublă semnate cu țara noastră, pentru anul corespunzător perioadei în care a fost înregistrat venitul.

Se menționează, de obicei, și detalii privind identitatea numărului de identificare nerezident și a numărului de contribuabili. Plătitorul de venit este responsabil pentru primirea documentului în conformitate cu termenii legali.

De asemenea, are opțiunea de a accepta o copie certificată. Atunci când un alt stat care a semnat anterior cu România un acord de prevenire a dublei impuneri, solicită unui rezident român să furnizeze certificatul de rezidență fiscală, persoana în cauză va depune un formular de cerere la biroul responsabil cu aceste proceduri.

Cât timp este valabil un certificat de rezidență fiscală?

Certificatul de rezidență fiscală se eliberează în primul trimestru al anului și este valabil și în primul trimestru al anului următor.

Descarca gratuit certificatele de rezidenta fiscala

Pentru a-ți fi mai ușor, echipa SEOCUPCAKE, îți pune la dispoziție descărcarea certificatelor de rezidență fiscală de la cele mai cunoscute companii de promovare din mediul online:

Certificate de rezidenta fiscala 2019

Certificate de rezidenta fiscala 2018

Dacă acest articol ți-a fost de folos, te rugăm să îl distribui și prietenilor tăi (sigur vor aprecia), iar dacă ai informații pe acest subiect care completează articolul, te rugăm să le lași în secțiunea de comentarii!

One thought on “Certificate Rezidență Fiscală: Facebook, Twitter, LinkedIn, Bing Ads/Microsoft, Amazon, Mail Chimp, Fotolia, Atlassian și Google Ads

  1. Buna ziua va rog nu imi puteti trimite un certificat de rezidenta pentru AIRBNB,va multumesc incerc de foarte mult timp sa il primesc de la ei dar nu am reusit ,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WC Captcha + 43 = 46