Google Merchant Center Disponibil în Romania

Durata citire articol - 3 min.

Magazinele tradiţionale cu pereţi, vitrine şi obloane se închid cu repeziciunea cu care tipa de la casă spune “Next, please!” Am ales intenţionat varianta în engleză, are mai puţine caractere, deci e fonetic mai rapidă decât “Următorul, vă rog!”.

Estimările spun că 15% din vânzările la nivel mondial se vor face, până în 2020, prin e-commerce. E bătălie crâncenă pe poziţii bune în piaţa digitală fără uşi, fără obloane, ba chiar şi fără graniţe. Aşa că nu mai pierdem vremea şi trecem la instrumente de cucerire.

În urmă cu câteva zile Google a lansat în România Google Merchant Center. Suportul este disponibil atât în limba romană cât şi în multe alte limbi din centrul şi estul Europei.

Google Merchant center

Ce înseamnă campaniile de Google Shopping?

Google shopping e un instrument destinat magazinelor online (dar nu numai) care comercializează produse pe site-urile lor. Ce se întâmplă, practic? Cum ajungi la consumator?

Relativ simplu: atunci când oamenii caută pe Google diverse – conţinut informal sau tranzacţional, descoperă anunţuri de produse conexe de tip imagine+descriere+preţ. Am ataşat mai jos printscreen-uri făcute ieri în google.de şi google.fr.

google merchant center

Iar pe varianta de mobil

Este de menţionat este ca în unele cazuri, sub campaniile de Google Shopping, mai sunt şi campanii de Search disponibile.

Care sunt următorii paşi ?

  1. Mergeţi în Google Merchant Center şi cu contul de Google pe care aveţi deja conturile de Google Analytics / Ads deschideţi contul de Merchant Center
  2. Pregătiţi feed-ul de produse. Aveţi aici documentaţia despre cum trebuie creat feed-ul de produse. Vă promitem un articol nou în care vă arătăm cum să faceţi feed-uri smart
  3. În secţiunea de Branding , trebuie să vă setaţi logo-urile în format square şi în format dreptunghiular

Shipping – setați informații legate de livrarea produselor

Lansarea oficială Google Shopping în România mai durează. Nimeni nu ştie exact când anume se va petrece, dar toată lumea e de acord că e bine să avem totul pregătit până atunci.

One thought on “Google Merchant Center Disponibil în Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WC Captcha + 50 = 53