Ne-am Săturat de Toate Știrile Negative, Aşa Că Am Decis Să Facem Cunoscute Cele Mai Bune Veşti Din România Anului 2019!

Durata citire articol - 12 min.

Pe toate canalele media vei observa, într-un procent covârşitor, zeci sau sute de ştiri negative din România, care se derulează fără întrerupere şi care contribuie la o stare generală de furie, neputinţă sau revoltă. Aceste sentimente se sting cu o resemnare profundă, în cele mai multe cazuri. 

Însă, deşi imaginea de ansamblu poate părea sumbră, la o primă vedere, adevărul este că în România se întâmplă şi lucruri bune, însă acestea sunt mai puţin promovate către publicul larg, din diferite motive: au un impact emoţional mai mic, nu atrag la fel de mulţi cititori sau se pierd în fluxul de ştiri zilnic. 

Cu toate acestea, o retrospectivă a anului 2019 în materie de informaţii pozitive merită descoperită de către toţi locuitorii ţării, pentru ca începutul de an care se apropie să fie întâmpinat cu mai mult optimism şi, poate, cu mai multă implicare din partea întregii societăţi! 

Iată, aşadar, 50 de lucruri extraordinare care au avut loc în ultimele 12 luni:

 1. Proiectul MagicHOME Fundeni a fost finalizat şi va deveni funcţional din ianuarie 2020 – în urma a ceea ce este considerată cea mai emoţionantă şi reuşită campanie de strângere de fonduri din ţară, casa care va găzdui copiii cu afecţiuni oncologice (sau de altă natură) şi părinţii acestora, aflată în imediata apropiere a Institutului Oncologic din Bucureşti, a fost finalizată în data de 26 noiembrie 2019. Acest proiect este realizat din donaţiile a peste 160.000 de oameni, un succes care i-a surprins chiar şi pe fondatorii MagicHOME şi MagicCAMP, Melania Medeleanu şi Vlad Voiculescu. 
 2. 71.000 de puieţi au fost plantaţi în 7 judeţe din ţară – în cadrul campaniei “România plantează pentru mâine”, iniţiată de OMV Petrom şi susţinută de numeroase ONG-uri (Act for Tomorrow, Plantăm Fapte Bune în România, Viitor Plus, MaiMultVerde, Pro Eco Tur, Parcul Natural Văcăreşti şi Pădurea Copiilor), aproximativ 3.000 de voluntari au reuşit să planteze peste 70.000 de puieţi pe teritoriul României. 
 3. Toate hipermarket-urile Auchan au puncte de colectare a uleiului uzat – având în vedere că 1 L de ulei alimentar uzat poate polua 1 milion de litri de apă, mai multe hipermarket-uri din ţară au deschis puncte de colectare a acestei substanţe, printre care Auchan şi Carrefour. Auchan oferă, la schimb, detergent de vase, ulei de floarea soarelui sau apă plată, în funcţie de cantitatea de ulei depusă, iar Carrefour oferă, la 3 litri de ulei uzat colectat, 1 litru de ulei proaspăt. 
 4. O dronă “Waste Shark” a fost achiziţionată şi va fi folosită, în premieră, în România – aparatul a fost cumpărat de o asociaţie pentru protecţia mediului, MaiMultVerde, împreună cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică, One World România la Şcoală şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Acesta poate colecta până la 500 de kg de deşeuri care se află la suprafaţa apei, într-o singură zi.
 5. Fundaţia eMAG extinde programul “Nouă ne pasă” cu sprijinul Flanco – prin intermediul acestuia, se deschid mai multe centre after-school pentru şcolile din comunităţile rurale, în care peste 900 de copii care provin din familii cu o situaţie socio-economică nefavorabilă au şansa de a participa la activităţi educaţionale şi de a primi o masă caldă în fiecare zi pe parcursul întregului an şcolar. 
 6. A fost lansat primul hub antidepresie din România de Asociaţia Happy Minds – într-o perioadă în care afecţiunile psihice încep să fie tratate cu mai multă seriozitate, a fost lansat un program naţional, “depreHUB”, prin care orice român poate testa dacă suferă de depresie. De asemenea, la numărul de telefon 0800 0800 20, orice persoană care are nevoie de ajutor şi consiliere poate intra în legătură cu unul dintre cei 40 de studenţi la Psihologie, care asigură comunicare non-stop pe această linie. 
 7. Mastercard şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România anunţă lansarea proiectului “Unheard School” – cursurile acestei şcoli vor pregăti specialişti în interpretarea limbajului mimico-gestual, în vederea traducerii concertelor ce vor avea loc pe teritoriul României. Astfel, persoanele cu deficienţe de auz se vor putea bucura de experienţe deosebite, precum festivalurile de muzică.
 8. Asociaţia “Salvaţi copiii” a donat aparatură în valoare de 57.000 de euro către Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi – echipamentul va fi folosit pentru bebeluşii născuţi prematur.
 9. A fost inaugurată Secţia de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa – această aripă a fost renovată de Fundaţia Vodafone România, împreună cu Asociaţia Dăruieşte Aripi şi Asociaţia Inima Copiilor, cu o investiţie în valoare de 2.060.000 de euro. 
 10. Prin “Balul Bucuriei” s-au strâns peste 21.000 de euro pentru copiii cu autism – evenimentul caritabil organizat de Asociaţia “Autism Voice” a fost un real succes, iar cu suma obţinută, vor fi asigurate peste 1000 de ore de terapie gratuită pentru 20 de copii din centrele asociaţiei, 150 evaluări şi diagnosticări gratis pentru copii şi vor fi pregătiţi 150 de părinţi pentru procesul de recuperare al micuţilor diagnosticaţi cu această afecţiune. 
 11. Carrefour a derulat un program-pilot prin care clienţii puteau “plăti” cu PET-uri în vederea achiziţionării de fructe şi legume – acţiunea s-a desfăşurat în magazinul din Băneasa, iar rezultatele extraordinare (25.000 pet-uri = 6,5 tone de legume şi fructe) au dus la extinderea programului şi în alte magazine ale retailer-ului. 
 12. Numărul staţiilor de încărcare electrică E.ON Energie România a ajuns la 11 – aceste staţii se folosesc pentru încărcarea rapidă a vehiculelor electrice şi fac parte din “Autostrada Electrică”, un proiect în plină dezvoltare.
 13. Pepco România a finanţat tabere pentru 50 de copii din centrele de plasament – originari din Braşov, mulţi dintre aceştia au văzut, pentru prima oară în viaţă, marea. 
 14. Clujul a fost inclus în top 10 oraşe europene cu cele mai frumoase târguri de Crăciun 
 15. O profesoară din Focşani a pus bazele unui festival de film care inspiră elevii să citească – “Boovie” este numele fenomenului care a luat amploare, devenind, în 2019, un eveniment naţional, la care au luat parte peste 1100 de elevi (România + Republica Moldova). Carmen Ion, profesoara de limba romană în cadrul Liceului Pedagogic din Focşani, a înţeles că elevii trebuie stimulaţi prin metode moderne pentru a se apropia de literatură şi, ceea ce a început ca un proiect mic, pentru clasele la care preda, s-a transformat într-o adevărată provocare la care cei mici îşi doresc să participe! Ideea din spatele festivalului este ca elevii să creeze booktrailere pentru cărţile citite, gândind un scenariu, regizând, filmând şi montând întregul film. 
 16. A fost deschis magazinul “The Empty Shop” în Mall Promenada – în perioada 24 aprilie-19 mai 2019 a fost deschis, din nou, un magazin cu rafturi goale, pe care oamenii au fost invitaţi să le umple cu haine, de toate culorile şi mărimile. Acestea au ajuns la persoane nevoiaşe din diverse zone mai sărace ale ţării. Acestei iniţiative i s-au alăturat şi celebrităţi autohtone, după ce, în ediţia din 2018, au fost colectate aproximativ 73 de tone de haine în 14 zile. 
 17. Google lansează “Generaţia Tech” – o investiţie de jumătate de milion de dolari din partea Google.org face posibil proiectul prin care tinerii cu vârste între 15-24 de ani din România vor învăţa competenţe digitale de bază şi noţiuni de programare. Parteneri sunt Organizaţia “Digital Nation” şi Ministerul Educaţiei.
 18. Toate centrele de transfuzie sanguină au fost modernizate de către Fundaţia Vodafone România – investiţia în valoare de 1 milion de euro a inspirat peste 400.000 de oameni să doneze şi, astfel, au fost salvate 830.000 de vieţi prin programul “O şansă pentru viaţă”. Parteneriatul cu Asociaţia React din 2019 numără 41 de centre de transfuzii renovate şi modernizate, faţă de 23, câte erau în 2018. 
 19. Simona Halep a câştigat prestigiosul trofeu Wimbledon – finala a avut loc în luna iulie 2019 contra Serenei Williams, la rândul ei, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Simona este prima româncă care a reuşit să câştige acest titlu de grand slam londonez. 
 20. Echipa naţională de tineret a României la fotbal a reuşit calificarea în semifinalele EURO2019 – jucătorii sub 21 de ani au impresionat întreaga ţară cu determinarea şi pasiunea de care au dat dovadă pe parcursul competiţiei, iar reuşita le-a asigurat şi prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului 2020. 
 21. Echipa României a devenit campioană europeană în securitate cibernetică – această realizare a fost înfăptuită cu ocazia celei de-a şasea ediţii a concursului ”European Cyber Security Challenge”, organizat de Agenţia Europeană pentru Securitate Cibernetică în 2019. Participanţii au trebuit să răspundă provocărilor din mai multe arii, precum securitatea web şi mobilă, puzzle-uri crypto, criminalistică, escape room şi inginerie inversă. 
 22. Trei elevi din Sibiu au obţinut medalii la Olimpiada Geniilor din New York – Alexandru Radac, Daniel Marpozan şi Codrin Muntean sunt cei trei elevi sibieni care au participat la concursul organizat de Oswego State University of New York, în urma căruia au fost câştigate o medalie de aur (Robotică) şi una de argint (Science Innovation). Aceştia au prezentat invenţii proprii, care au constat într-un sistem inteligent de economisire a energiei electrice şi un robot. 
 23. 100 de bătrâni din satul Fundeanu au primit gratuit alimente, medicamente şi consultaţii medicale – acest lucru a fost posibil prin intermediul caravanei organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, sprijinită de medici şi voluntari. În total, în judeţele Galaţi şi Brăila, au fost ajutaţi peste 1000 de bătrâni cu situaţii atât financiare, cât şi de sănătate, precare. 
 24. Coordonatorul MagicCAMP creează 100 de burse pentru 100 de copii bolnavi de cancer din tabără – Vlad Pop Crişan a câştigat cursa de 193 de km la Ultramaratonul Arctic Race 6633, considerat a fi cel mai dur din lume. Obiectivul lui a fost acela de a obţine premiul competiţiei pentru a crea 100 de burse de către 500 de lei pe lună, oferite pe parcursul a 12 luni. 
 25. Fundaţia Conservation Carpathia a obţinut 500 milioane de dolari pentru a crea un parc naţional în Munţii Făgăraş – suma va fi folosită pentru reîmpădurirea zonei, pentru refacerea zonei cu bujor de munte, afin şi merişor, dar şi pentru reîntregirea speciilor de zimbru şi castor. De asemenea, proiectul prevede şi instalarea unui gard electric, pentru a limita pagubele produse de urşi în zonele locuite şi dotarea unei echipe de intervenţie rapidă în cazul accidentelor cu animale. 
 26. Untold şi Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” au construit primele camere sterile din Transilvania – acţiunea a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii din Cluj şi contribuie semnificativ la îmbunătăţirea condiţiilor pentru micii bolnavi de leucemie sau alte tipuri de cancer. Proiectul a costat 100.000 de euro, dintre care 18.000 au fost obţinuţi din donaţiile făcute de fanii festivalului, iar 82.000 au fost dăruiţi de către Untold. 
 27. Deloitte România a modernizat un amfiteatru al Academiei de Studii Economice din Bucureşti – Compania de consultanţă în afaceri a renovat şi dotat cu mobilier şi echipament modern amfiteatrul ASE-ului, semnând, la inaugurare, un parteneriat strategic valabil până în 2024 prin care îşi ia angajamentul că va organiza ateliere, evenimente, dar şi sesiuni de practică pentru studenţii facultăţii. 
 28. Untold şi Neversea au lansat cea de-a cincea ediţie Blood Network – prin această campanie, toate persoanele care au donat sânge în perioada 14 iunie-14 iulie la caravanele mobile puse la dispoziţie de organizatori, în 4 oraşe ale ţării, au primit, gratuit, un bilet valabil pentru o zi la unul dintre festivaluri. 
 29. Echipa Salvaţi Copiii a strâns 35.000 de euro la Bucharest Half Maraton – aceşti bani vor fi folosți pentru dotarea Maternităţii Spitalului Universitar Bucureşti cu un ventilator neonatal de ultimă generaţie. 
 30. Prin Maratonul Resuscitării, sute de bucureşteni au învăţat să acorde primul ajutor – evenimentul a fost organizat de Fundaţia SMURD, iar în cadrul lui, voluntarii, medicii şi paramedicii au instruit persoanele prezente în vederea acordării primului ajutor. 
 31. Echipele României au câştigat 10 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică 2019 – 2 medalii de aur, 4 medalii de argint şi 4 medalii de bronz au fost obţinute de către elevii români.
 32. Ambasada S.U.A. a alocat 320.000 de dolari pentru Maternitatea Spitalului din Medgidia – banii se duc către modernizarea unei secţii din cadrul instituţiei.
 33. Studenţii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu au organizat cursuri de prim ajutor pentru accidentele rutiere – în luna mai a anului 2019, a fost derulată o campanie de informare în şcoli, licee şi companii din Judeţul Cluj şi împrejurimi, fiind apoi urmată de o zi de practică, în care cei interesaţi au putut să descopere, cu ajutorul unei simulări de accident rutier, ce trebuie să facă în această situaţie pentru a salva vieţi. 
 34. A fost lansată platforma “Harta Reciclării” – acest proiect aparţine Asociaţiei ViitorPlus, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România şi există sub forma unui site interactiv, prin care se poate face identificarea şi localizarea punctelor de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile din ţară. Platforma permite utilizatorilor să adauge noi puncte sau să le revizuiască pe cele existente, dacă informaţiile nu sunt conforme cu realitatea. 
 35. Metro România şi BCR prezintă “Micile antreprenoare” – cu scopul de a încuraja persoanele de sex feminin să îşi deschidă propriile afaceri, companiile au oferit fiecărei fetiţe născute de Ziua Internaţională Femeii (8 martie) în maternităţile din Bucureşti, suma de 1500 de euro. Sub forma unui cec cadou, suma va fi depusă într-un cont pe care copilele îl pot accesa la împlinirea vârstei de 18 ani. 
 36. Trupa Metallica a donat 250.000 de euro Asociaţiei Dăruieşte Viaţa – sumă care ajută la construirea spitalului de oncologie pediatrică, proiect finanţat 100% din donaţii private, de la persoane fizice sau companii. Celebra trupă a făcut donaţia după concertul pe care l-a susţinut, în 2019, la Bucureşti. #noifacemunspital este rezultatul unei campanii excepţionale în ţară, căreia i s-au alăturat zeci de mii de oameni şi sute de firme. 
 37. OMV Petrom sponsorizează cu 10 milioane de euro primul Spital de Oncologie şi Radioterapie pediatrică din ţară – această sumă este cea mai mare primită de Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi permite ca finalizarea proiectului să aibă loc la data stabilită.
 38. Kaufland sprijină 5 proiecte dedicate femeilor şi drepturilor acestora – în luna martie, retailer-ul a alocat sume pentru încă 5 proiecte prin intermediul programului #INSTAREDEBINE, program ce acordă subvenţii nerambursabile ONG-urilor care plănuiesc să implementeze proiecte sustenabile pe teritoriul ţării. Partener a fost Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, iar valoarea totală a sponsorizării este de aproximativ un milion de euro. 
 39. Skate park-ul din Iaşi a fost modernizat de către Fundaţia Comunitară Iaşi cu sprijinul LIDL – retailer-ul a donat suma necesară restaurării zonei din Parcul Expoziţiei, iar proiectul a fost implementat de Fundaţia Comunitară, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi. 
 40. CCC şi Unicef au semnat un parteneriat pe o perioadă de 3 ani (2019-2021) – acest parteneriat urmăreşte îndeplinirea misiunii globale UNICEF, ce cuprinde protecţia copiilor şi a drepturilor pe care aceştia le au. Pe teritoriul ţării, în magazinele CCC vor fi introduse pungi din hârtie reciclabilă, cu însemnele organizaţiei. Sumele strânse din vânzarea acestora vor fi 100% redistribuite către UNICEF. 
 41. 1060 de copii din ţară au fost ajutaţi de către United Way România şi Raiffeisen Bank – angajaţii băncii au donat, şi în 2019, pentru copiii din medii defavorizate, iar compania a dublat suma totală strânsă. Astfel, prin intermediul Fundaţiei United Way România, copiilor li s-a oferit sprijin material, o masă caldă, articole vestimentare, produse pentru igiena personală, rechizite etc. + participarea la diverse activităţi educative şi distractive. De asemenea, 225 de părinţi au primit consiliere socială şi ajutor, 55 de profesori au beneficiat de cursuri de specializare în lucrul cu copiii din medii defavorizate, iar 25 de tineri din centrele de plasament au fost, şi ei, sprijiniţi. 
 42. Un român a donat celule stem chiar de ziua sa – Ioan Eugen Moldovan este numele celui care, în luna noiembrie 2019, a donat celule stem pentru un copil din Italia, fiind descoperit ca donator 100% potrivit pentru cel mic. 
 43. Un maraton de 220 km din Mozambic a fost câştigat de un pompier din România – Iulian Rotariu a trecut primul linia de finish a maratonului, chiar dacă în cursă au fost înscrişi 16 dintre cei mai buni alergători de curse extreme la nivel mondial. Acesta a vrut să atragă atenţia asupra copiilor cu autism din oraşul Botoşani. 
 44. Un doctor român face voluntariat într-un spital din Braşov – deşi a făcut practică în Germania, tânărul medic s-a întors în România şi, în timpul liber, îşi oferă serviciile de voluntar în cadrul instituţiei private. Mai mult decât atât, acesta coordonează, de 6 ani, o caravană numită “Sănătate rurală”, unde, alături de colegii săi, consultă gratuit sute sau chiar mii de oameni din zone greu încercate. 
 45. La Louvre, în Paris, a putut fi admirată o colecţie impresionantă de artă românească – până la sfârşitul lunii iulie, în celebrul muzeu din capitala Franţei au putut fi admirate broderii bizantine româneşti din secolele XV şi XVII. 
 46. Programul Casa Verde a debutat în luna septembrie în România – persoanele care locuiesc pe teritoriul României şi îşi doresc să instaleze panouri fotovoltaice pe locuinţele proprii, pentru a-şi produce singuri energia electrică necesară, vor primi din partea statului o finanţare nerambursabilă de până la 20.000 de lei. 
 47. Un brand românesc produce articole vestimentare din materiale 100% organice şi reciclate – Ethics Streetwear este numele brand-ului care îşi propune să schimbe felul în care tinerii pasionaţi de cultură, artă şi modă stradală se raportează la ceea ce poartă şi la mediul înconjurător. 
 48. În 2019, a fost deschis cel mai mare planetariu din România – acesta se află în Salina Slănic Prahova şi a costat aproximativ 2 milioane de lei, o parte din această sumă fiind de provenienţă europeană. 
 49. O tânără din Timişoara îngrijeşte peste 700 de păsări rănite – Silvia Moldovan a deschis un sanctuar numit “Sepale”, în care îngrijeşte mierle, gaiţe, ciori, porumbei, păsări de curte, grauri sau coţofene. După ce se vindecă, păsările sălbatice sunt eliberate în natură. 
 50. România are cel mai puternic laser din lume – Laserul de la Măgurele a atins, în 2019, 10 petawati, ceea ce îl face cel mai puternic aparat de acest gen din lume, conform profesorului Zamfir, cel care coordonează cel mai important proiect de cercetare din ţară. 

Aşadar, este evident că lucrurile bune se întâmplă mai ales datorită implicării unor oameni cu suflet mare, care îşi doresc să ajute şi să producă o schimbare pozitivă în comunitatea în care trăiesc. 

Deşi este mai uşor, câteodată, să vezi faptele negative, nu trebuie să uiţi niciodată că binele există şi că acesta se manifestă în tăcere, acolo unde este nevoie. Cea mai mare lecţie este că fiecare faptă bună contează şi atrage, la rândul ei, persoane cu acelaşi scop. Astfel, cu paşi mici, se pot realiza acţiuni măreţe, cu un impact puternic asupra societăţii, de la om la om, până la întreaga ţară! 

Înainte să treci mai departe, întreabă-te: ce poţi face tu pentru a iniţia schimbarea la care visezi?

P.s. Nu trebuie să aştepţi întregul an pentru a descoperi ştirile pozitive din România. Paul Alexandru, cel care ne-a servit drept inspiraţie pentru articol, se ocupă săptămânal de împărţirea veştilor bune, fie printr-un newsletter la care se poate înscrie oricine este interesat, fie în articolele postate în Dilema Veche.

Inspiraţie: boredpanda.com

44 thoughts on “Ne-am Săturat de Toate Știrile Negative, Aşa Că Am Decis Să Facem Cunoscute Cele Mai Bune Veşti Din România Anului 2019!

 1. Toate bune si frumoase, n-am ce zice. Doar ca selectia mi se pare, un pic, stranie. Stirile negative vizeaza majoritar activitatea guvernului, oricare ar fi acela. Cred ca aici trebuia corectata imaginea, nu la corporatii care investesc, oricum, zeci de milioane de euro in PR. Nu am remarcat in lista prezentata nicio masura buna luata de guvernanti in 2019. Noroc ca mai judecam si cu capul nostru. Felicitari facatorilor de bine mentionati in articol. La Multi Ani!

 2. Ce bine ca avem o lista de lucruri si oameni grozavi.
  As putea adauga campania Avon prin care mai mult de 3000 de femei au primit un screening gratuit impotriva cancerului la san, iar celor cu un diagnostic nefericit li s-a oferit suport

 3. De Cutia Bebelusului ati auzit? Un proiect implementat in 2019 in Romania de catre Asociatia SAMAS ce are ca obiectiv ajutorarea mamicilor, nou-nascutilor si reducerea mortalitatii infantile?
  Cred eu ca este o realizare mai importanta decat multe dintre cele de mai sus!

 4. Excelent! E minunat sa afli despre aceste remarcabile acțiuni care contribuie la starea de bine , prosperitate si emancipare a poporului român, a României! Felicitările mele sunt un slab semn al pretuirii pe care o port tuturor ! Ma inspură și mă încurajează!

 5. Romero a donat echipamente Maternitatii din Galati. Asta este o stire pe care presa nu a vrut sa o preia.
  Daca ar fi fost vreo info gen: “la Romero X client a ,..”in mod sigur ar fi fost peste tot.

 6. Bravo, felicitări, ar trebui cel puțin o data pe luna sau pe săptămână. Fiți binecuvântați! Sărbători fericite!

 7. Ma bucura foarte mult prezentarea stirilor pozitive, care, din pacate sunt neglijate, in majoritatea mediei accesata de catre marea masa a populatiei!
  Sunt o promotoare a actiunilor pozitive, echipa DA pentru VIATA – de la Institutul Clinic Fundeni – care nu este altceva decat un grup de oameni cu suflet mare – pacienti transplantati hepatic si familiile lor impreuna cu medici din echipa de transplant, fac actiuni mici, dar mobilizatoare, iar postarile cu lupta pentru viata a supravietuitorilor, cu optimismul lor, cu sacrificiile echipelor de chirurgi si anestezisti care opereaza la foc continuu, au dat un imbold pentru increderea ca actul donarii este sacru si ca organul donat ajunge la cel in suferinta si ii da sansa la o noua viata!

 8. Mi se pare o initiativa extraordinara !
  Tineti=o asa inainte !

  Mie cea mai grozava veste mi se parea aceasta: ” Fundatia Conservation Carpathia a obtinut 500 milioane de dolari pentru a crea un parc national in Muntii Fagaras – suma va fi folosita pentru reimpadurirea zonei, pentru refacerea zonei cu bujor de munte, afin si merisor, dar si pentru reintregirea speciilor de zimbru si castor. De asemenea, proiectul prevede si instalarea unui gard electric, pentru a limita pagubele produse de ursi in zonele locuite si dotarea unei echipe de interventie rapida in cazul accidentelor cu animale. ”

  Poate se va regenera zona , asa cum era pe vremea cind avea grija de ea SSIEBENBURGISCHE KARPATEN VEREIN ( SKV )

 9. O initiatuva excelenta care ar fi bine sa aduca si sfaturi ori indemnuri pentru a ajunge la realizari minunate, de exemplu cum sa-si construiasca tinerii un plan de dezvoltare profesionala, de ce trebuie sa se angajeze in munca in Romania, etc. Multi dascalii din ziua de azi ii indeamna sa plece din tara prin mesaje directe sau indirect prin lipsa lor de profesionalism. Nu cred ca ar strica nici favorizarea cresterii mugurilor de dragoste de tara si patriotism.
  Analfabetismul este in floare, el aduce multi oameni mari care nu stii face nimic, care vor lucra cu ziua si vor locui in conditii insalubre, iar astfel mediul comun „spitalele” vor fi in mare dificultate dpdv al igienei, iar indirect noi ceilalti.
  Hai sa ne gandim si sa facem mai mult pt tara asta. Este un inceput bun si va felicit din inima!

 10. Foarte faina ideea se pare ca nu sunt singurul care vrea asta. De aproape 2 ani am creat un grup pe Facebook care se numeste Exemple Bune in Romania 🙂 in aceeasi ideea de a promova stirile pozitive cu oameni harnici si actiuni care merita promovate cand vine vorba de tara noastra. Am dat share chiar si la aceasta postare deoarece se incadreaza in tematica grupului :D. Felicitari, la cat mai multe exemple pozitive si de care sa ne bucuram 😀

 11. Asociatia LaprimulBebe a strans in urma licitatiei din Decembrie 415.000 euro pentru modernizarea maternitatii din Ramnicu Valcea.

 12. Mulțumesc mult de tot pentru că ești alaturi și ai inclus Bursele Educaționale MagiCamp pentru care alerg la 6633 Arctic Ultra

 13. Și totuși, dacă vorbești despre faptele tale bune ești acuzat că te lauzi, că vrei să-ți faci imagine… Cu toate că intenția ta este doar să oferi un exemplu bun și să mobilizezi oamenii. Eu nu mai vorbesc despre proiectele mele, dar mă bucură enorm orice poveste despre oameni care fac un bine, oricât de mic.
  Anul acesta am construit o căsuță pentru o mamă cu 3 copii, am reparat o altă casă a unei familii greu încercate, am contribuit la zeci de intervenții chirurgicale și tratamente, am trimis un copil la olimpiadă, am plătit terapii la psiholog pentru 2 copii abuzați, am trimis o familie la mare, am utilat o mănăstire cu saltele și așternuturi noi, am plătit câteva chirii ale unor oameni care ar fi rămas pe drumuri, am cumpărat biciclete, chitară, foarte multe jucării, cărți și rechizite, am îmbrăcat și încălțat mulți copii, am plătit meditații, am făcut atât cât am putut, poate prea puțin față de cât aș dori să fac și cât ar fi nevoie în lumea asta. Dar am făcut totul din banii mei și cu foarte multă dragoste. Cred totuși că cel mai mare bine pe care l-am făcut este că am lăsat în sufletele unor oameni dorința de a ajuta.
  Vă doresc să fiți sănătoși, fericiți și să aveți mereu ceva de dăruit! Scuze pentru anonimat, dar niciodată nu aș spune public despre lucrurile pe care le fac… Fiindcă oamenii nu mai cred, devin suspicioși și îți umbresc bucuria cu afirmații dureroase.

 14. Ma bucur nespus sa vad si fata frumoasa a Romaniei.
  Sant oameni deosebiti, educati in
  Aceasta Tara minunata.
  Chiar daca viata e grea trebuie promovat si incurajat succesul
  De exceptie.
  „Vointa este cel mai bun lucru din noi si care depinde numai de noi.”

 15. Bravo! O idee foarte buna! Sa ajute Dumnezeu ca in 2020 sa avem mult mai multe vesti bune decat rele! Succes! Si…La multi ani!

 16. Dadeam si eu mai departe daca observam in text ca intelegeti care e diferenta intre o comunitate de oameni si o corporatie. Vad insa ca nu…le amestecati din greseala sau intentionat?

 17. Buna ziua. As fi fost multumit sa aflu ca padurile noastre nu se mai taie iar despre programul casa verde la care am vrut sa particip si eu va informez ca locurile erau epuizate din prima zi (cei care au stiut au depus dosarele in prima secunda a primei zile sau poate chiar mai devreme). Suntem amagiti cu lucruri bune marunte fiindca cele mari nu se vrea sa existe in Romania. Despre desfiintarea recenta a uzinei Electroputere Craiova s-a auzit ????
  Din pacate lucrurile negative sunt cele mai mari si mai multe si care ne afecteaza cel mai mult din toate punctele de vedere.

 18. Minunată și excelenta inițiativa!!! Asa se mai poate schimba fata întunecată a lumii în care trăim reușind sa vedem dincolo de ea!! Felicitări.

 19. Sunt incantat de aceste stiri extraordinare, fac parte din acel grup de Români care nu si-ai pierdut speranța in readucerea tarii pe locul care-l merita. Felicitari tuturor celor care s-au implicat și continua s-o faca, in actiuni care muta muntii indoielii din loc si prin exemplul lor atrag si pe altii. La multi ani ai fie ca 2020 sa ne gaseasca mai buni si mai uniți spre a face bine si a darui.

 20. Felicitari!Mi-am dorit acest lucru dintotdeauna.Avem o tara bogata ,frumoasa si romani desteptii.De ce se promoveaza prostia?Au un scop?Un An Nou cu multe realizari pe toate planurile !E bine sa stie tot romanul ca se poate si in Romania ,face lucruri bune!

 21. „ELI-NP reprezintă o structură pan-europeană de cercetare, care include Cehia și Ungaria, alături de România, proiectul fiind implementat de Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.
  Investiția totală se ridică la 356,2 milioane euro și este cofinanțată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operațional de Competitivitate. În proiect sunt implicate 40 de instituții academice și de cercetare din 13 state membre UE.”

  Printr-un” frumos” obicei românesc, ne arogăm merite care nu sunt ale noastre, sau numai ale noastre, umplândune de multe ori de ridicol!

 22. Este constructiv si educativ sa mentionam lucrurile bune, ar fi frumos sa le incrustam in piatra cele bune si sa le scriem pe nisip cele rele, multumim. LA MULTI ANI !

 23. Felicitari!!!!!!!!!!!!! O initiativa sanatosa care te face sa vezi Romania si romanii dintr-o perspectiva mai reala. Bravoooooooooooooooooooooo!

 24. Minunat articol! Felicitări ♥️ E plăcut să vedem atâtea lucruri bune care s-au întâmplat în ultimul an, cu atât mai mult cu cât creierul reține mai repede știrile negative.

 25. trebuiesc mediatizate mai mult aceste realizari , ele sunt datatoare de energie , mandrie , patriotism si nu vestile de hotie …………nerealizari a PROMISIUNILOR ELECTORALE …..

 26. Nici nu mai era nevoie de introducere si de concluzii. Faptele și atât.

  E tare plăcut să știi că ai contribuit la unele dintre aceste reușite. 🙂

 27. Multe din faptele bune de aici sunt reclame pentru marii comercianți. În primul rând Vodafone ar trebui să asigure semnal pentru clienții lui. Marii comercianții nu își spală păcatele cu mici fapte bune. Este o practică a multinaționalelor de a arunca praf în ochi. Este un fel de mită. Doi bani nu dau pe practicile multinaționalelor. Prefer dispariția lor de pe meleagurile românești.

 28. Faceți o pagina de Facebook și veți fi distribuiți garantat. Lumea are nevoie de modele pozitive. Chiar ne am saturat de mizerii.

 29. Minunate vești! Pot să mai.adaug una! Narada.ro finanțează proiectele profesorilor care vor să schimbe in mai bine școlile in care sunt. Anul acesta și-au propus să găsească finanțare pentru 100 de prpiecte.
  Asociația Techsoup România și Îndreptar Digital fac educație digitală în școlile din România formând învățători gratuit. Formare adevărată!
  Așa este, lucrurile bune se întâmplă, dar prea puțini vor să publice asta. Că, na…audiența se face la scandaluri! Felicitări vouă, asadar! Respect!

 30. Ma bucur să mai aud și de bine. Ajunge cu „vai de noi…” Să ne incărcăm pozitiv și să gândim pozitiv! Dacă fiecare dintre noi am lua atitudine la ceea ce nu ne place, atunci am progresa rapid. România vrea sa fie iubită nu doar declarativ, ci prin fapte, de fiecare român adevărat. Vă doresc un an bun cu sănătate!
  LA MULȚI ANI 2020!

 31. Excelentă inițiativă. Sper si vă dorim să dureze. ( sperăm să dureze fiindcă e si nițică reclamă pt marile firme). Succes oricum !

 32. Nu locuiesc in Romania, ma bucur ca am intilnit acest material si in plus eu inca nu am intilnit asa ceva, adica un ziar numai cu lucruri bune. fantastic!!!!!

 33. Buna ziua!E minunat sa auzi ca si in tarisoara ta mai sunt oameni cu suflet mare ce ajuta alti oameni..credeam ca umanitatea si bunatatea in Romania au disparut …nu din vina poporului roman ce a jigodiilor ce ne conduc si ne au saracit si moral si financiar E o initiativa minunata a propaga lucrurile bune si faptul ca romanul din totodeauna a fost darnic si bun..Sper sa trecem cu bine si peste asa zisa „epidemie”si sper sa nu ne inrauasca ci sa ne uneasca .Multa sanatate tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WC Captcha 9 + 1 =