Creștere 72%+ a Veniturilor Pentru eGospodarul Prin Performance Max

Prin adoptarea unei abordări inovative și strategic orientate către performanță, eGospodarul.ro a reușit să își sporească semnificativ veniturile.

studiu-de-caz-ppc-egospodarul
eGospodarul

Tipul de business:

B2B,B2C

Tip:

Ecommerce

Servicii folosite:

PPC

Despre Brand

eGospodarul.ro este un magazin online din România, specializat în vânzarea de produse și echipamente pentru gospodărie și agricultură. Acesta oferă o gamă variată de articole, de la unelte și mașini agricole până la produse pentru grădinărit și îngrijirea animalelor. Cu o abordare orientată către nevoile clienților săi, eGospodarul.ro se remarcă prin calitatea produselor sale și prin serviciul client orientat spre satisfacția completă a nevoilor celor interesați de agricultură și gospodărire. Magazinul este dedicat atât profesioniștilor, cât și amatorilor pasionați de domeniu.

Provocările Brandului

Provocarea pe care am avut-o a fost să creștem veniturile, și să menținem același ROAS (Return on Advertising Spend), dar și să sporim notorietatea brandului în acest an. Această strategie urmărește extinderea cotei de piață și îmbunătățirea competitivității.

Provocările întâmpinate de eGospodarul.ro în dezvoltarea brandului au fost complexe și au necesitat strategii inovatoare pentru a fi depășite. Unul dintre principalele obstacole a fost pătrunderea și afirmarea într-un sector de piață extrem de competitiv, cel al echipamentelor și produselor pentru gospodărie și agricultură. În plus, era necesară adaptarea continuă la evoluția tehnologică și la schimbările comportamentale ale consumatorilor. O altă provocare a fost identificarea și implementarea celor mai eficiente metode de marketing digital pentru a crește vizibilitatea online și a atrage un public țintă diversificat și dinamic.

Strategie Limitless

Strategia adoptată de eGospodarul.ro pentru depășirea provocărilor sale de brand s-a concentrat pe utilizarea inteligentă a campaniilor Google Ads Performance Max. Acest demers a inclus optimizarea anunțurilor pentru a atinge un public larg și diversificat, focalizarea pe creșterea vânzărilor și îmbunătățirea notorietății brandului. Prin această abordare, eGospodarul.ro a reușit să își sporească semnificativ veniturile și să consolideze poziția pe piață în domeniul echipamentelor și produselor pentru gospodărie și agricultură.

Pentru a atinge obiectivele clientului, Limitless Agency a dezvoltat o nouă strategie concentrată pe optimizarea și automatizarea campaniilor Performance Max. Am dezvoltat noi campanii Performance Max, utilizând smart bidding cu target ROAS  și integrând grupuri personalizate de listare. Aceste grupuri au fost create pe baza performanței produselor, veniturilor generate și brandurilor specifice pe care clientul dorea să le accentueze. Ne-am asigurat că toate campaniile de Performance Max erau afișate nu doar pe Search și Shopping, ci și pe Display și Video, pentru a spori conștientizarea brandului.

Rezultate Campanii Performance Max
Scalabilitate Profitabilă %
Conversii
150%
2023 vs 2022
Cost / Conv
9.82%
2023 vs 2022
Venituri
117.5%
2023 vs 2022
Clicks
93%
2023 vs 2022
ROAS
11.2
2023 vs 2022
Afișări
91%
Apr 2019 – 31 Mar 2020 YoY
Contactează-ne

Specialiștii noștri sunt pregătiți pentru o sesiune gratuită de consultanță.

Menținerea ROAS-ului Chiar Dacă Bugetul a Fost Dublu
Scalabilitate Inteligentă

Creșterea bugetului cu 125% pentru campaniile Performance Max în 2023 a reprezentat o scalare inteligentă a strategiei de marketing. Deși dublarea bugetului poate adesea afecta negativ ROAS-ul, în cazul nostru, acesta a rămas constant, ceea ce demonstrează eficaciența strategiei adoptate. Am ales o abordare strategică în gestionarea campaniilor publicitare, asigurând astfel profitabilitatea și creșterea sustenabilă a afacerii.

Rezultate Campanii Google Ads
Creșteri Semnificative %
Conversii
102%
2023 vs 2022
Venituri
77%
2023 vs 2022
ROAS
12.6
2023 vs 2022
Cost / Venit
15%
2023 vs 2022
Clicks
43%
2023 vs 2022
Afișări
37%
Apr 2019 – 31 Mar 2020 YoY
Strategie Pe Termen Lung

Concluzia pentru campania Performance Max a eGospodarul este că, prin strategii inteligente și scalare eficientă, am reușit să obținem rezultate impresionante. Menținerea ROAS-ului stabil, în timp ce bugetul s-a dublat, este o dovadă clară a succesului strategiei noastre. Următorii pași includ consolidarea acestei abordări și explorarea unor noi oportunități pentru a spori și mai mult performanța campaniilor, urmărind creșterea continuă a veniturilor și extinderea prezenței brandului pe piață.

Pentru următorii pași, ne propunem să îmbunătățim și mai mult ROAS-ul contului prin excluderea produselor cu marje foarte scăzute. De asemenea, ne vom concentra pe îmbunătățirea CTR-ului adăugând noi materiale publicitare și testând diferite audiențe printr-o abordare A/B. Aceste inițiative sunt menite să crească eficiența campaniilor și să optimizeze rezultatele, asigurând o creștere continuă și sustenabilă.

Contactează-ne

Specialiștii noștri sunt pregătiți pentru o sesiune gratuită de consultanță.

Fii informat

#belimitess #thinklimitless #wearelimitless