Studiu de caz SEO Asirom.ro

Economie Anuală de 157.416 USD prin SEO: Maximizând Traficul Organic și Reducând Dependenta de Publicitatea Plătită

studiu-de-caz-seo-asirom
Asirom

Tipul de business:

B2C

Tip:

Ecommerce

Servicii folosite:

SEO

Despre Brand

Asirom. Simplu. Sigur.

Asirom este o companie de asigurări din România, recunoscută pentru fiabilitatea și siguranța pe care o oferă clienților săi. Înființată în 1991, Asirom s-a alăturat în 2007 grupului Vienna Insurance Group (VIG), un lider în piața asigurărilor din Austria și Europa Centrală și de Est. Compania pune accent pe inovație, oferind produse și servicii moderne care răspund nevoilor clienților, întotdeauna cu un grad ridicat de accesibilitate și transparență. Asirom se remarcă prin angajamentul față de îndeplinirea obligațiilor contractuale, credibilitate și profesionalism, demonstrând o cunoaștere profundă a pieței locale și o relație strânsă cu clienții săi. Parteneriatul strategic cu Erste Group, început în 2008, permite Asirom să beneficieze de o rețea bancară bine stabilită pentru distribuția produselor de asigurare. Această colaborare subliniază angajamentul Asirom de a fi un partener de încredere pentru clienții săi, atât individuali cât și corporativi.

Pentru mai multe informații despre Asirom, puteți vizita site-ul lor oficial Asirom.ro.

Provocările Brandului

 1. Cresterea vizibilității organice: Obiectivul a fost de a poziționa Asirom.ro în top 3 jucători din piață în ceea ce privește vizibilitatea organică.
 2. Optimizarea cuvintelor cheie: S-a urmărit creșterea în top 5 pentru cuvintele cheie specifice industriei, plecând de la valori de ranking de 20-30.
 3. Diminuarea dependenței de canalele plătite: Scopul a fost de a reduce dependența de traficul plătit (ex. Google Ads, Facebook Ads).
 4. Eliminarea conținutului duplicat: A fost necesară soluționarea problemelor legate de conținut duplicat între zonele site-ului B2C și B2B.
 5. Optimizare pentru publicul țintă: Site-ul prezintă două interfețe specifice pentru B2B și B2C, iar provocarea a fost de a direcționa traficul organic corect către landing pages dedicate.
 6. Lipsa unei strategii de conținut: Proiectul a necesitat dezvoltarea unei strategii de conținut care să fie aliniată cu publicul țintă.
 7. Diversitatea cuvintelor cheie: Proiectul a fost influențat și de variația mare de cuvinte cheie și de mișcările guvernamentale sau ale competitorilor.

Aceste provocări au impus o abordare flexibilă și creativă pentru a atinge obiectivele stabilite și pentru a îmbunătăți performanța generală a SEO pentru Asirom.ro.

Strategie Limitless

Strategia noastră SEO pentru Asirom.ro a fost concepută pentru a răspunde provocărilor complexe ale proiectului. Având în vedere obiectivele macro și micro, abordarea noastră a inclus mai multe aspecte cheie:

 1. Optimizarea pentru Top 3 în Vizibilitatea Organică: Am urmărit o creștere constantă în clasament, concentrându-ne pe optimizarea SEO on-page și off-page pentru a atinge top 3 în vizibilitatea organică pe piață.
 2. Îmbunătățirea Ranking-ului Cuvintelor Cheie: Ne-am concentrat pe creșterea pozițiilor cuvintelor cheie specifice industriei, țintind top 5, plecând de la poziții inițiale de 20-30. Acest lucru a implicat cercetarea aprofundată a cuvintelor cheie și adaptarea conținutului pentru a satisface nevoile specifice ale audienței.
 3. Reducerea Dependentei de Traficul Plătit: Am implementat strategii organice pentru a atrage trafic de calitate și a reduce treptat dependența de canalele plătite de publicitate.
 4. Soluționarea Problemei Conținutului Duplicat: Am abordat provocarea conținutului duplicat între segmentele B2B și B2C, implementând soluții tehnice SEO pentru a separa și optimiza conținutul pentru fiecare segment.
 5. Dezvoltarea Strategiei de Conținut: Am creat o strategie de conținut orientată spre publicul țintă, cu scopul de a crește angajamentul și conversiile.
 6. Adaptabilitate la Piață și Competiție: Am monitorizat îndeaproape mișcările din piață și ale competitorilor, adaptând strategia SEO pentru a răspunde acestor schimbări.

Strategia noastră complexă a vizat nu doar creșterea vizibilității și traficului, ci și asigurarea unei creșteri sustenabile și profitabile pe termen lung pentru Asirom.ro.

Useri
335%
12 Sept – 10 Dec 2023 YoY
Sesiuni
428%
12 Sept – 10 Dec 2023 YoY
157.416$ Salvați Anual Prin SEO
$ Bugete de Ads Salvate Prin SEO %

Proiectul SEO pentru Asirom.ro a demonstrat o eficiență remarcabilă în optimizarea vizibilității online și reducerea costurilor. Punctele cheie ale succesului includ:

Obiective Macro: Am reușit să poziționăm Asirom.ro în top 3 jucători pe piață în termeni de vizibilitate organică și în top 5 pentru cuvintele cheie specifice industriei, având un impact semnificativ asupra prezenței online a brandului.

Reducerea Dependentei de Traficul Plătit: Prin strategia noastră SEO, am redus considerabil dependența de traficul plătit, cum ar fi Google Ads și Facebook Ads, contribuind astfel la eficientizarea costurilor de marketing.

Performanța Traficului: Conform Ahrefs, valoarea anuală a traficului organic este estimată la 157.416 USD, reprezentând o economie semnificativă anuală prin evitarea costurilor asociate cu achiziționarea acestui trafic prin canale plătite.

Aceste realizări subliniază nu doar eficiența strategiei noastre SEO, ci și contribuția sa valoroasă la creșterea sustenabilă și economisirea costurilor pentru Asirom.ro.

Contactează-ne

Specialiștii noștri sunt pregătiți pentru o sesiune gratuită de consultanță.

$13 118 Valoare Lunară $ Trafic Organic 289.14%
Mai 2021 vs Ianuarie 2024
47 091 Ahrefs Trafic Organic Ian 2024 406.52%
Ianuarie 2024
272 Număr Pagini Organice 132.48%
Mai 2021 – Ianuarie 2024
47,091 Evoluție Trafic Organic 406.52%
Mai 2021 – Ian 2024
1,113 Număr Cuvinte Cheie Top 10 1322.92%
Mai 2021 – Ianuarie 2024
Reducerea Costurilor de Advertising

Prin strategia SEO inovatoare, Asirom.ro a economisit 157.416 USD anual, optimizând traficul organic și reducând nevoia de publicitate plătită. Aceasta reprezintă o schimbare majoră în abordarea marketingului digital.

Succesul nostru se reflectă nu doar în cifre, dar și în poziționarea strategică pe piață, consolidând Asirom.ro ca lider în industrie și demonstrând puterea SEO-ului bine executat

772 Evoluție Reffering Domains 1218%
Ian 2022 – Ian 2024
556000 Clicks
Septembrie 2022 – Ianuarie 2024
9.8 Poziția Medie în Google
2022 – 2024
21 300 000 Afișări în ultimele 16 luni
Septembrie 2022 – Ianuarie 2024
Contactează-ne

Specialiștii noștri sunt pregătiți pentru o sesiune gratuită de consultanță.

Fii informat

#belimitess #thinklimitless #wearelimitless