Veşti Bune de la Google şi Facebook Pentru Companiile Mici şi Mijlocii Care se Promovează Online

Durata citire articol - 2 min.

În aceste vremuri în care COVID-19 ne afectează viaţa pe toate planurile, inclusiv pe cel economic, Google şi Facebook vin în sprijinul afacerilor mici şi mijlocii.

Google va oferi 304 mil. de euro sub formă de credit în conturile Google Ads

Este o măsură ce presupune acordarea de credite pentru publicitate pentru IMM-urile care până acum s-au promovat pe cel mai mare motor de căutare din lume şi acum sunt destabilizate de efectele produse de pandemia COVID-19.

Care sunt condiţiile?

Vei putea beneficia de acest credit dacă ai o companie mică sau mijlocie cu un cont activ Google Ads prin intermediul căruia te-ai promovat online. O condiţie suplimentară se referă la vechimea contului, acesta nu trebuie să fie mai vechi de 1 ianuarie 2019. Dacă îndeplineşti cerinţele în perioada următoare vei primi o notificare în contul Google Ads.

Cât timp vei putea beneficia de creditul oferit?

Vei avea posibilitatea să foloseşti creditul primit până la sfârşitul anului 2020, acesta va expira la 31 Decembrie.

Unde vei putea să foloseşti creditul?

Creditul va putea fi folosit pe toate platformele Google, atât în Search, Display cât şi în Youtube, pentru toate tipurile de campanii.

Facebook oferă 100 mil. dolari pentru businessurile mici din peste 30 de ţări

Facebook a făcut publică o măsură asemănătoare cu cea anunţată de Google, oferă sub formă de subvenţii cash, dar şi credit în conturile Facebook Ads. Facilitatea va fi disponibilă pentru mai mult de 30.000 de businessuri mici, din peste 30 de ţări. Urmează ca mai multe detalii să fie făcute publice în perioada următoare.

Astfel de măsuri sunt menite să ofere afacerilor acea “mână de ajutor” de care este nevoie pentru a putea trece mai uşor peste această perioadă dificilă.
Acum, mai mult ca niciodată, schimbarea comportamentului de cumpărare al oamenilor va aduce mediul online în prim-plan şi acest lucru reprezintă oportunitatea de care orice owner de business ar trebui să profite.