PR Digital: Strategii de Top Pentru Construirea Unei Imagini de Brand Puternice

Durata citire articol - 17 min.

În ultimele decenii, digitalizarea a revoluționat industria relațiilor publice, aducând cu sine noi tehnici de comunicare și promovare a brandurilor. Cu ajutorul PR-ului digital, companiile și organizațiile pot ajunge la o audiență mult mai largă și diversă față de metodele tradiționale de promovare.

Acesta permite o abordare mai personalizată și adaptată nevoilor și preferințelor publicului țintă, ceea ce poate duce la o mai mare eficiență și succes în promovarea unui produs, serviciu sau idee.

În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai importante aspecte ale PR-ului digital, de la definirea scopului și a beneficiilor sale, la crearea strategiei pas cu pas, monitorizarea și analiza rezultatelor.

digital pr

Sursa foto: https://startupwissen.biz/digital-pr-bedeutung-tipps/

Ce Implică PR Digital

PR-ul digital se concentrează pe utilizarea mediului online pentru a construi și a menține o relație cu publicul țintă, prin intermediul unor canale precum: site-uri web, rețele de socializare, bloguri, newslettere, comunicate de presă online, marketing de conținut și multe altele.

Acesta constă în conturarea unor strategii și tactici cu scopul de a gestiona și a promova imaginea unei companii, a unui produs sau a unei persoane publice prin intermediul canalelor digitale enumerate anterior.

Care Este Scopul PR-ului Digital

Scopul PR-ului digital este de a comunica mesaje pozitive și relevante publicului țintă și de a construi și menține relații solide cu acesta prin intermediul canalelor digitale. Acesta poate fi folosit pentru a crește vizibilitatea unei companii, a unui produs sau a unei persoane publice, pentru a gestiona crize, pentru a consolida reputația și pentru a crește implicarea și loialitatea clienților.

Dacă te întrebi de ce ar trebui să-ți investești timpul și banii într-o strategie de PR digital, iată câteva dintre principalele motive pentru care oamenii doresc să utilizeze tactici de PR digital pentru afacerea lor:

• Acoperirea brandului
• Creșterea awareness-ului
• Formarea de relații pe termen lung cu jurnaliştii
• Sporirea acțiunilor SEO

PR-ul digital urmărește să creeze valoarea brandului folosind instrumente digitale. Construirea unui brand puternic în era digitală, în care marea de concurenți este în continuă creștere, poate fi o provocare, însă există o mare varietate de metode care pot fi folosite pentru a-ți crește vizibilitatea și a te menține pe primele poziții în clasamentul Google.

5 benefits of digital pr which arent links

Sursa foto: https://www.searchenginejournal.com/digital-pr-benefits-links/316275/

Ce Beneficii Aduce PR Digital Afacerii Tale

PR-ul digital are atât beneficii directe, cât și indirecte pentru afacerile online. În general, PR-ul digital poate fi o modalitate eficientă de a promova o afacere și de a crește prezența online a unui brand, ajutând la construirea unei reputații solide și la creșterea vânzărilor.

Iată principalele beneficii ale adoptării PR-ului digital:

Creșterea traficului pe site

Pe măsură ce brandul tău este menționat online cât mai frecvent și în diferite locuri și cu cât mai mulți oameni citesc despre afacerea ta și îți distribuie conținutul pe rețelele sociale, cu atât un număr tot mai mare de oameni va începe să-ți viziteze site-ul.

Îmbunătățirea acțiunilor SEO

Atunci când conținutul tău este publicat pe site-uri cu autoritate mare care fac trimitere către site-ul tău, clasarea din punct de vedere SEO se va îmbunătăți pentru cuvintele cheie țintă. Acest lucru va crește și traficul relevant pe site, numărul de clienți potențiali și vânzările.

Stabilirea ca și autoritate în nișa ta

Un brand bine modelat sporește încrederea în rândul publicului său, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale unei strategii de marketing digital.

Publicarea articolelor de calitate pe site-uri cu autoritate îți va îmbunătăți reputația ca sursă credibilă de informații și va spori încrederea în brandul tău. Poziționarea brandului tău ca lider în industrie este considerată extrem de esențială pentru bunăstarea unui brand.

Generarea de clienți potențiali și vânzări

O bună strategie de PR digital ar trebui să-ți expună produsele în fața unui public relevant și interesat. Cu cât mai mulți oameni citesc despre produsele tale și îți accesează site-ul, cu atât vei genera mai mulți clienți potențiali și mai multe vânzări.

customersattraction1

Îmbunătățirea imaginii brandului și creșterea încrederii

Crearea de conținut captivant și asigurarea unor recenzii pozitive și imparțiale îți vor hrăni imaginea brandului în timp. Articolele utile și relevante, optimizate din punct de vedere SEO, vor semnala motoarele de căutare că ești o sursă credibilă de informații, în timp ce produsele sau serviciile tale revizuite de bloggeri vor crește încrederea în brandul tău.

Este o strategie rentabilă

O campanie nu trebuie să coste extrem de mult pentru a avea succes. Dacă o faci în mod corect și urmând câțiva pași simpli, atunci vei vedea că și munca ta va fi răsplătită de la sine în trafic web și conversii. PR-ul digital poate fi o opțiune mai rentabilă decât publicitatea tradițională, deoarece poate ajunge la un public mai mare și mai specific, fără costuri ridicate de producție sau distribuție.

Oferă o modalitate tangibilă de a măsura succesul

Marketingul digital îți permite să urmărești aproape fiecare aspect al succesului campaniilor tale. Acest lucru te ajută să identifici ce funcționează mai bine și ce nu, astfel încât tu să poți crea campanii mai bune în viitor. Instrumente precum Google Analytics te ajută să monitorizezi performanța campaniei tale de PR.

featured

Sursa foto: https://imatrix.com/blog/social-media-as-a-public-relations-tool/

PR Digital vs. PR Tradițional

PR digital și PR tradițional sunt două abordări diferite ale marketingului și comunicării cu publicul, care implică utilizarea de tehnologii și platforme digitale în cazul PR-ului digital și utilizarea metodelor tradiționale, cum ar fi presa scrisă, radio sau televiziunea în cazul PR-ului tradițional.

Iată câteva diferențe majore între PR digital și PR tradițional:

▪️ Audiența: PR-ul digital este orientat către publicul digital, în timp ce PR-ul tradițional se adresează publicului care utilizează metodele tradiționale de comunicare, cum ar fi presa scrisă sau televiziunea.

▪️ Măsurarea performanței: PR-ul digital poate fi măsurat mai ușor decât PR-ul tradițional. În PR-ul digital, se poate urmări cât de multă expunere a avut un mesaj sau cât de mult trafic a generat o campanie. În PR-ul tradițional, măsurarea succesului campaniei este mai dificilă și se poate face prin intermediul audienței și a tirajelor.

▪️ Interacțiunea cu publicul: PR-ul digital oferă oportunități mult mai mari de interacțiune directă cu publicul prin intermediul platformelor digitale precum rețelele sociale, bloguri, forumuri, etc.

În PR-ul tradițional, aceste interacțiuni sunt mult mai limitate, deoarece destinatarii mesajului nu pot răspunde la ele. Spre exemplu, în cazul unui comunicat de presă, mesajul lansării va ajunge la publicul țintă, însă destinatarii nu vor putea interacționa, astfel încât și posibilitatea de partajare a conținutului va scădea.

PR-ul digital le permite brandurilor să primească feedback și să interacționeze cu publicul lor online, ceea ce crește engagementul, precum și distribuirea conținutului.

2 20 19social

Sursa foto: https://www.reviewob.com/ideas-for-live-social-media-interactions-to-market-your-practice/

▪️ Abilități de comunicare: În PR digital, mesajele pe care o companie dorește să le comunice publicului său sunt mai subtile decât în PR-ul tradițional. Lucrând cu influenceri și bloggeri îți permite să creezi conținut de calitate pentru un anumit grup țintă, care va fi apreciat de urmăritorii tăi, deoarece conținutul adaptat nevoilor lor este întotdeauna binevenit.

Pe de altă parte, PR-ul tradițional este mai direct, fiind mult mai vizibilă dorința de a vinde.

▪️ Costurile: PR-ul digital poate fi mai ieftin decât PR-ul tradițional, deoarece nu necesită costuri mari pentru tipărire, distribuție sau producție. În plus, PR-ul digital poate fi adaptat și optimizat în timp real, în funcție de feedback-ul primit, ceea ce poate ajuta la economisirea resurselor financiare.

▪️ Canale de marketing: Metodele tradiționale se concentrează pe distribuirea conținutului relevant prin canale precum: presa, radioul și TV, în timp ce PR-ul digital oferă o varietate de alte canale la dispoziție.

Acestea includ site-uri web, platforme de social media, postări pe blog sau orice conținut online, campanii de marketing influencer, știri online și portaluri video. Există, de asemenea, o mare diferență între instrumentele disponibile.

▪️ Strategia: PR-ul digital implică combinarea relațiilor publice cu strategiile de marketing online, cum ar fi SEO, generarea de lead-uri și inbound marketing. Optimizarea SEO și a poziționării în motoarele de căutare sunt domenii în care PR-ul tradițional nu poate fi de ajutor, în vreme ce PR-ul digital urmărește să crească performanța afacerii pe toate canalele sale online.

▪️ Rapiditatea: PR-ul digital poate fi rapid și flexibil în ceea ce privește timpul de producție și distribuție a mesajelor, în timp ce PR-ul tradițional poate fi mai rigid cu programarea și timpul necesar pentru producție și distribuție.

ThinkstockPhotos 502157614 1

Sursa foto: https://onecoremedia.com/blog/post/pr-in-a-digital-world/

Care Este Diferența Dintre Marketing & PR Digital

Marketingul digital și PR-ul digital sunt două domenii diferite, însă strâns legate, ale promovării online.

Marketingul digital se concentrează pe atragerea și convingerea publicului țintă să cumpere sau să acționeze într-un anumit mod, prin intermediul campaniilor de publicitate, strategiilor de conținut și a altor tactici similare.

Pe de altă parte, PR-ul digital se concentrează pe construirea și menținerea relațiilor cu publicul țintă, prin intermediul gestionării reputației online și a comunicării.

Astfel, principala diferență dintre cele două constă în obiectivul lor final. Marketingul digital își propune să genereze venituri prin creșterea vânzărilor sau a conversiilor, în timp ce PR-ul digital își propune să construiască și să mențină relații pozitive cu publicul țintă, pentru a sprijini imaginea de brand și reputația companiei.

În ceea ce privește tactica, marketingul digital utilizează de obicei tehnici de publicitate plătite, cum ar fi reclamele plătite pe motoarele de căutare sau pe platformele sociale, în timp ce PR-ul digital se concentrează mai mult pe tactici gratuite, cum ar fi gestionarea relațiilor cu presa sau crearea de conținut de relații publice pentru a crește gradul de expunere a brandului.

Prin marketing, promovezi direct un produs sau serviciu. Cu PR-ul digital, promovezi brandul sau compania în ansamblu.

Este necesar să construiești relații și o reputație înainte ca marketingul să fie eficient. În mod ideal, PR-ul digital și marketingul ar trebui să funcționeze împreună, fiecare strategie completând-o și îmbogățind-o pe cealaltă.

media

✨ Mai multe despre marketingul digital găsești la noi pe blog: https://limitless.ro/blog/digital-marketing/ și https://limitless.ro/blog/marketingul-digital-top-trenduri/.

Tipuri de PR Digital


Social Media PR – comunicarea cu publicul prin intermediul rețelelor de socializare (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn etc.).

PR cu influenceri – colaborarea cu influenceri care promovează produsele sau serviciile companiei. Factorul cheie în acest caz este că influencerii de pe internet au autoritate reală. Ei trebuie să influențeze tipurile de clienți cu care o companie dorește să dezvolte o conexiune.

Incluziuni în director – adăugarea site-ului web al companiei tale la un director de afaceri comparabile. Includerea unui director funcționează în mod similar cu o agendă telefonică. După ce proprietarii de site-uri web și-au înregistrat paginile într-o anumită categorie de director, vizitatorii web le pot răsfoi. În teorie, toate registrele permit utilizatorilor să caute ca un browser web convențional. Cu toate acestea, returnările vor cuprinde numai site-uri web care se află deja în director.

Mențiuni fără link-uri – sunt referințe de brand pe site-uri web accesibile public care nu includ un backlink către pagina ta web. Backlink-urile sunt esențiale pentru creșterea credibilității unui site web, în special în rândul comunităților conexe.

Guest Posts – scrierea și publicarea unui articol pe site-ul altcuiva. Bloggerii invitați scriu, de obicei, pentru alte site-uri web din domeniul lor, pentru a atrage atenția înapoi asupra lor. O referință la site-ul tău este de obicei pusă undeva în text.

Guest posting 2020 nailing minds min

Sursa foto: https://nailingminds.com/what-is-guest-post/

Marketing de conținut pentru SEO – crearea de conținut optimizat pentru motoarele de căutare, astfel încât site-ul companiei să fie afișat în primele rezultate ale căutărilor relevante.

PR prin e-mail – trimiterea de e-mail-uri personalizate pentru a menține o relație de lungă durată cu clienții și pentru a-i ține la curent cu noutățile și ofertele companiei.

Mențiuni de brand – o mențiune de calitate a brandului funcționează cel mai bine ori de câte ori o terță parte menționează brandul tău în mod organic, într-un conținut pe care îl publică online. Vocile experților neplătiți care îți validează brandul reprezintă una dintre cele mai sigure modalități de a-ți impresiona clienții potențiali.

Evenimente online – organizarea de evenimente online (webinarii, seminarii, conferințe etc.) pentru a comunica cu publicul țintă.

Comunicate de presă – distribuirea de știri despre companie, obținerea unor mențiuni în publicații mari etc. Comunicatele de presă digitale sunt create astfel încât un jurnalist sau un blogger să primească toate informațiile de care are nevoie. Poți partaja o varietate de informații legate de compania ta (link-uri de contact, imagini, videoclipuri etc.) pentru a-ți maximiza expunerea pe web.

How social media improves public relations

Sursa foto: https://imatrix.com/blog/social-media-as-a-public-relations-tool/

Cum să Creezi o Strategie de PR Digital


Crearea unei strategii de PR digital poate fi un proces complex, dar urmând câțiva pași de bază, poți începe să-ți dezvolți un plan optim pentru businessul tău.

Iată câțiva pași cheie:

Definirea obiectivelor

Începe prin a stabili ce dorești să realizezi cu strategia ta de PR. Obiectivele tale ar trebui să fie SMART (specifice, măsurabile, realizabile, relevante și limitate în timp), astfel încât să poți măsura progresul și succesul pe măsură ce avansezi.

Scopul se află în centrul tuturor strategiilor de PR digital. Ce vrei să obții prin activitatea de PR? În timp ce obiectivul general va fi întotdeauna obținerea de mai multe vânzări. Gândește-te la obiectivele pe care trebuie să le atingi pentru a stimula vânzările respective. Printre acestea se numără:

 • Creșterea traficului către homepage sau o anumită pagină de produs / serviciu
 • Atragerea traficului către o nouă ofertă sau promoție
 • Creșterea listei de e-mail marketing pentru a spori vânzările noi și repetate
 • Creșterea încrederii în brand
 • Creșterea autorității domeniului pentru a îmbunătăți clasarea site-ului.

Identificarea publicului țintă

Este important să știi cine este publicul tău țintă, astfel încât să poți crea mesajele potrivite și să le livrezi prin canalele potrivite. Încearcă să înțelegi cine este publicul vizat de tine, ce interese are și unde își petrece timpul online.

Cu cât cunoști mai multe despre publicul tău, cu atât vei genera rezultate mai bune. Trebuie să știi elementele demografice de bază, precum și psihografia. O imagine detaliată a comportamentului, opiniilor, preferințelor și intereselor lui te va ajuta să creezi o campanie irezistibilă.

Dacă publicul tău este segmentat, poți rula campanii direcționate către segmente individuale, în loc să le vizezi pe toate simultan. Mai mult decât atât, crearea unei persona îți permite să-ți cunoști publicul la un nivel mai personal, aflând lucruri chiar și despre rutina lui zilnică.

Odată ce ai finalizat acest pas, îți va fi mult mai ușor să crești gradul de cunoaștere a mărcii, să stimulezi engagementul și să începi să vezi rezultatele pe care le aștepți.

Definirea mesajelor și a tonului


Mesajele tale ar trebui să fie aliniate cu valorile și obiectivele tale de afacere și să fie adaptate la publicul tău. Încearcă să creezi mesaje care să fie ușor de reținut și de distribuit și să le livrezi pe un ton adecvat și adaptat pentru publicul tău.

Identificarea canalelor de comunicare


Găsește canalele de comunicare pe care își petrece timpul publicul tău. Acestea pot include social media, site-ul companiei, newsletter, blog, influenceri sau alte canale media.

social

Sursa foto: https://www.agilitypr.com/pr-news/public-relations/using-social-media-to-boost-your-public-relations-campaigns/

Planificarea conținutului

Creează un plan de conținut care să îți permită să îți livrezi mesajele în mod regulat și coerent. Planifică subiectele, formatele și frecvența postărilor, astfel încât să poți menține o prezență constantă și să atragi interesul publicului tău.

Conținutul este cheia unei campanii de succes. Decide care conținut se potrivește cel mai bine campaniei tale. Datorită publicului țintă și cercetării realizate, vei putea identifica ce fel de conținut caută publicul tău. Printre tipurile de conținut se numără:

 • Articole și ghiduri
 • Liste
 • Infografice și vizualizări bazate pe date
 • Gamificare
 • Videoclipuri și GIF-uri
 • Podcasturi

A decide care conținut este cel mai bun pentru a atinge obiectivul principal și a ajunge la publicul țintă este o provocare, însă indiferent de calea pe care o alegi, ar trebui să știi că întotdeauna datele sunt nucleul campaniei tale.

O parte importantă a campaniilor de PR digital este generarea unei valori măsurabile prin calitate, iar conținutul tău ar trebui să fie instrumentul pentru a îmbunătăți calitatea și valoarea mesajelor tale.

Crearea de conținut nu se referă numai la site-uri web, ci și la rețelele sociale, deoarece acestea sunt o parte fundamentală a oricărei campanii de PR digital.

Postările de pe rețelele sociale sunt recomandate pentru a stimula implicarea cu privire la un anumit subiect, pentru a crește acoperirea și pentru a te asigura că oamenii citesc și reacționează la conținutul tău.

bisnis plan 4

Extinderea acțiunilor de PR

Odată ce conținutul este gata să fie livrat, începe să contactezi jurnaliști, editori, bloggeri și pe oricine care te-ar putea ajuta în călătoria ta spre a-ți construi strategia de PR digital. Acesta este pasul în care multe companii se adresează agențiilor pentru a beneficia de rețeaua lor de contacte.

Dacă te concentrezi pe furnizarea de conținut valoros jurnaliștilor și editorilor, este mult mai probabil să construiești o relație care să fie reciproc avantajoasă. Nu încerca doar să convingi pe cineva să-ți ofere un link. Oferă în mod constant persoanelor de contact informații valoroase și de încredere.


Jurnaliștii primesc sute de mailuri, așa că trebuie să te asiguri că aleg să le citească pe ale tale și că sunt interesați de ceea ce ai de spus. Pentru a te asigura că ai pitch-ul potrivit pentru a-i contacta, trebuie să:

 • Cercetezi cei mai potriviți jurnaliști: verifică munca lor, ceea ce au scris în trecut și dacă conținutul tău este relevant pentru ei.

 • Fă-l cât mai personal: menționează un articol de-al lor care ți-a plăcut și integrează și povestea ta. În general, trebuie să le arăți de ce este benefic să-ți ia în considerare povestea.

 • Asigură-te că le atragi atenția: începând de la subiectul e-mailului și până la titlul conținutului tău, totul trebuie să fie atractiv și captivant. Nu există o variantă care să se potrivească tuturor, așa că încearcă să-ți modifici e-mailurile de fiecare dată când trimiți unul.

 • Creează conținut captivant, ceva la care nu pot spune nu: ceea ce oferi ar trebui să fie atât de atrăgător încât nimeni să nu îl poată refuza. Când îi abordezi, trebuie să fie clar că va fi benefic să-ți includă prezentarea în munca lor.


Indiferent de drumul pe care decizi să îl urmezi, fii cât se poate de constant în acțiunile tale și fii pregătit să primești destul de multe răspunsuri „Nu” înainte de a primi primul tău „Da”. Important este să nu renunţi!

Monitorizarea și evaluarea performanței

Folosește instrumente de monitorizare și analiză pentru a urmări progresul campaniei tale și pentru a înțelege ce funcționează și ce nu. Aceste informații îți vor permite să ajustezi strategia ta pe măsură ce avansezi și să optimizezi performanța campaniei tale.

O strategie de PR digital bine concepută îți poate ajuta afacerea să își construiască o prezență puternică în mediul online și să comunice eficient cu publicul său.

digital pr tools feature

Sursa foto: https://www.ipr.org.uk/best-digital-pr-tools.html

Cum să Măsori Succesul PR-ului Digital


Există o varietate de metrici și instrumente pe care le poți utiliza pentru a măsura performanța unei campanii de PR digital. Iată câteva exemple:

▪️ Vizualizări și trafic
Măsurarea numărului de vizualizări ale conținutului tău online cum ar fi: articolele de blog ori clipurile video sau traficul către site-ul tău poate fi o altă metrică utilă. Accesează Google Analytics pentru a afla dacă lansarea conținutului tău a coincis cu o creștere a traficului.

▪️ Implicare pe rețelele sociale
Monitorizarea interacțiunilor și implicării utilizatorilor pe rețelele sociale cum ar fi: like-uri, share-uri, comentarii poate fi un indicator al succesului PR-ului digital. Distribuțiile pe rețelele sociale arată câte persoane au găsit valoare în inițiativele tale, iar numărul de followers arată câți oameni s-au implicat cu brandul tău ca rezultat.

social media marketing

Sursa foto: https://www.whatmobile.net/Opinion/article/5-little-known-social-media-marketing-tips-that-will-take-your-marketing-to-new-heights

▪️ Acoperire mediatică

Măsurarea numărului de articole sau mențiuni despre compania / campania ta în publicațiile online poate fi un indicator bun al succesului PR-ului digital.

▪️ Link-uri

„Câte link-uri de calitate ai primit? Câte link-uri pe site-uri mai mici?” Asigură-te că ești mulțumit de modul în care apar – unde apar și ce anchor texte sunt folosite. Link-urile ascunse în subsol și în partea laterală a conținutului nu valorează la fel de mult ca cele care apar în mijlocul conținutului.

▪️ Generarea de lead-uri și vânzări

A existat o creștere a vânzărilor în timpul campaniei? PR-ul digital nu va oferi întotdeauna un impuls instantaneu vânzărilor, dar atunci când este bine executat, ar trebui să genereze vânzări semnificative în timp. Urmărește metricii de vânzări legați de locații și date demografice, deoarece aceștia te vor ajuta să-ți optimizezi mai bine campaniile în viitor.

▪️ Domain rating

Evaluarea domeniului este o valoare care arată puterea profilului de backlink al unui site web. Prin această valoare se poate evalua în ce măsură backlink-urile securizate au contribuit la consolidarea site-ului web.

quality backlinks

Sursa foto: https://www.accuwebtech.com/blog/how-to-increase-pa-and-da-of-a-fresh-website/

▪️ Măsurarea ROI-ului

Dacă dorești să măsori succesul campaniei tale de PR digital dintr-o perspectivă financiară, poți măsura ROI (return on investment) prin compararea costurilor implicate în campanie cu veniturile sau beneficiile generate de aceasta.

▪️ Google Analytics

Este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le avem la dispoziție atunci când vine vorba de măsurarea rentabilității investiției.

De pildă, dacă setezi un obiectiv „Event”, poți urmări clienții care ți-au vizitat site-ul prin intermediul unui alt site. Acest lucru este posibil prin plasarea unui cod de urmărire pe site-ul sursă, care va trimite informații către Google Analytics atunci când un utilizator face click pe un link și ajunge pe site-ul tău.

Prin urmărirea acestor evenimente, poți determina care site-uri îți aduc cel mai mare trafic și care dintre acestea au cel mai mare impact asupra ratei de conversie. În plus, poți identifica și problemele care împiedică vizitatorii să ajungă pe site-ul tău și să se convertească.

▪️ Google Search Console

Măsoară KPI-urile de marketing digital. Clickurile, afișările și pozițiile pentru anumite cuvinte cheie și adrese URL sunt în Console. Search Console monitorizează, de asemenea, căutările „brand name”. O creștere a căutărilor de nume de brand este un indicator că o campanie funcționează.

▪️ Link Explorer de la Moz

Poate fi folosit pentru a verifica backlink-urile site-ului tău. O campanie bună de PR digital va însemna o creștere a numărului de backlink-uri către site-ul tău și vei dori să-ți urmărești îndeaproape câștigul. Utilizează MozBar pentru a verifica autoritatea domeniului site-ului tău web și site-urile web care au legătură cu tine.

▪️ SEMrush

Poate fi folosit pentru a vedea îmbunătățiri ale vizibilității cuvintelor cheie. Articolele de PR digital ar trebui să conțină backlink-uri care să indice pagini importante și relevante de pe site-ul tău. Aceste link-uri vor sprijini îmbunătățirea clasării și vizibilității paginilor tale pentru expresiile cheie.

Este important să definești obiectivele campaniei tale de PR digital înainte de a începe să alegi metricile de măsurare care sunt relevante pentru aceste obiective.

Prezly

Sursa foto: https://www.scoro.com/blog/list-of-pr-tools/

✨ Pentru mai multe sfaturi despre cum să-ți menții afacerea online prosperă, citește și: https://limitless.ro/blog/sfaturi-e-commerce/.

Concluzii

PR-ul digital reprezintă o metodă esențială pentru crearea unei imagini de brand puternice și pentru menținerea unei relații sănătoase cu publicul tău. O abordare bine planificată și executată a PR-ului digital poate ajuta la creșterea vizibilității, a credibilității și a loialității clienților, ceea ce poate duce la o creștere semnificativă a afacerii tale.

Prin utilizarea canalelor digitale și a strategiilor adecvate de comunicare, PR-ul digital poate ajuta companiile să se adapteze la schimbările în comportamentul consumatorilor și la noile tehnologii și să rămână relevante și competitive într-un mediu în continuă schimbare.

PR-ul digital este important, deoarece introduce companiile către noi audiențe, îmbunătățește clasamentele SEO, generează trafic către site-ul web, clienți potențiali, sporește vânzările și construiește o voce puternică a brandului. Este o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a ajunge la publicul țintă și de a-ți crește profitul.

Este timpul să începi să utilizezi PR-ul digital pentru a-ți contura o imagine de brand puternică!